torsdag 16 juli 2015

Vaniljsåsen i min mun


Neil Gaiman i Babel:


SUr "Oceanen vid vägens slut":

"Jag saknar inte barndomen, men jag saknar hur jag gladde mig åt småsaker, även när de stora sakerna rasade ihop. Jag hade ingen kontroll över världen jag tillhörde. Jag kunde inte ge mig av ifrån saker eller folk eller tillfällen som gjorde ont. Men jag kunde glädja mig åt de saker jag tyckte om; vaniljsåsen i min mun var söt och gräddaktig. De mörka, svullna vinbären stack av i fruktkakan med sin skarpa smak, mitt i kaksmetens tjocka sega menlöshet. Och kanske skulle jag dö samma natt. Och kanske skulle jag aldrig komma hem. Men middagen var god och jag litade på Letty Hammerstock."

AvslutnIngen i Babel:
4 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Fint skrivet, kul med bilderna. Ja, man kan ibland känna sig som en utklädd vuxen. Han har en fin blick, Gaiman. Boken har jag faktiskt läst! http://jahaja.se/2014/09/13/stamning-och-upplevelse/

torgust sa...

Ja, mycket träffande sagt och fint skrivet av Gaiman! Jo, jag vet att du läst och skrivit om den, och jag har kommenterat den bloggposten.

Eva Nygren sa...

OK, det hade jag glömt att du hade gjort. Vet du om att du står för 99% (typ) av kommentarerna i Jahaja?!

torgust sa...

Ja, och du 100% av kommentarerna här numera! Det känns bra att vi är varandras bloggkommentarsuniversum! Ska kolla om du skrivit nåt nytt jag kan kommentera!