måndag 29 juni 2009

En ny härlig sängkamrat

Läkningen av mitt trauma från spädbarnstiden sker bäst i sängen. Det går lekande lätt i sällskap av min käresta, men i hennes frånvaro kan det emellanåt bli både tomt, tungt och tröstlöst. Därför var det ett lyckokast att haka på trenden och köpa en spikmatta.
Först provade jag S:s Yantramatta och kände omgående att jag ville skaffa en egen och valde då den vassare Shaktimattan, som idag kom med posten.

För första gången känner jag att en pryl hjälper mig i mitt tillfrisknande. Denna sängkamrat skapar en stimulans i kroppen, som gör liggandet i sängen aktivt och lustfyllt. Den nästintill smärtsamma stimuleringen övergår i en starkt rofylld vila och jag somnar lätt, även på rygg, vilket annars är en nästan omöjlig sovställning för min del.

5 kommentarer:

Moa sa...

Vad härligt Pappi!

svartängel sa...

Gör det inte jätteont att ligga på den där mattan?

torgust sa...

Javisst är det härligt, Moa!

Svartängel! Det gäller att skaffa en matta, som gör att det känns "skönont", men inte mer. Efter ett tag när kroppen producerar endorfiner och oxytocin blir det bara skönt, lugnande och läkande.
Jag känner reumatiker som beskriver spikmattan, som en välsignelse.
Det finns ett intressant radioprogram om oxytocin.

Anonym sa...

Jag gillar dina texter, ditt språk och dina värderingar. Det är skönt och igenkännande att klicka runt och läsa på din blogg. Men här tog det stopp... Spikmatta! ... nej, hu så hemskt det låter! Ligga ska man enligt min mening göra på mjukt underlag ;-)

torgust sa...

Tack!
Framför allt vill jag inte ligga hårt och obekvämt, men gärna mjukt och fast, som hjärta och smärta, å gärna på en matta med plastpiggar ;-)